Мінекономіки не погоджувало придбання іномарок для ДПЗКУ

Читать на русском
Мінекономіки не погоджувало купівлю нових автомобілів Тойота для Державної продовольчо-зернової корпорації.

Міністерство економіки не погоджувало придбання легкових автомобілів АТ «ДПЗКУ». Зміни до фінансового плану АТ «ДПЗКУ» на 2021 рік до Мінекономіки не подавались, – про це йдеться у відповіді міністерства на запит «Слово і діло».

Як ми повідомляли раніше, керівництво Державної продовольчо-зернової корпорації України доручило керівникам елеваторів придбати автомобілі Toyota 2021 року випуску, зареєструвати їх за акціонерним товариством ДПЗКУ та перемістити для використання до центрального офісу корпорації. Відповідні накази підписав виконувач обов'язків голови правління ДПЗКУ Андрій Власенко, якого сьогодні затримали правоохоронці при спробі втечі з України.

У самій ДПЗКУ назвали купівлю Toyota Camry Prestige, Toyota Camry Hybrid Prestige+ і Toyota Rav4, 2021 року випуску виробничою потребою. «Оновлення транспортних засобів є такою ж виробничою необхідністю, як оргтехніка та канцелярське приладдя», – заявили в пресслужбі держкомпанії.

Також у Мінекономіки повідомили, що не мали погоджувати і не погоджували договір страхування майна, укладений керівництвом корпорації, адже він «не належить до значних правочинів і не потребує згоди наглядової ради, функції якої виконує міністерство».

Нагадаємо, 19 лютого в ДПЗКУ проходили обшуки через договір страхування майна за імовірно завищеним страховим тарифом. Серед об'єктів, які були застраховані на 99 млн грн, виявилися, зокрема, об’єкти, які раніше були знищені внаслідок пожеж.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: