«Північний потік-2» зможе ліцензувати тільки Німеччина - Кент

Читать на русском
Коли російський газопровід буде добудований, основна увага зміститься на те, чи ліцензує цей проект Німеччина.
Українська правда

Газопровід Північний потік-2 є політичним проектом Росії. США це вважають поганою угодою не тільки для України, але і для Польщі, країн Балтії, для енергетичної безпеки Європи.

Про це повідомляє Суспільне, з посиланням на заяву тимчасово повіреного у справах України Джорджа Кента.

«США твердо підтримують безпеку України, і це зобов'язання, якого ми дотримуємося, надаючи більше 400 мільйонів доларів на рік для підтримки безпеки. Ми хочемо не дозволити Росії використовувати енергетику як зброю проти України та інших європейських країн. Для того, щоб ми, - а я маю на увазі не тільки США, але і інших наших союзників, - досягли успіху, нам треба працювати разом», - сказав Кент.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

На його думку, газопровід буде закінчений приблизно через місяць. І тоді фокус переміститься на те, чи ліцензує Німеччина силами своїх органів влади Північний потік-2.

«Ось чому ми активно вели дипломатичну роботу з Німеччиною, одночасно накладаючи санкції на російські компанії... Але дискусія зараз зсувається в бік того, чи ліцензує Німеччина роботу газопроводу», - наголосив політик.

Нагадаємо, що 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну.

Після цього глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна ініціювала консультації з Єврокомісією і Німеччиною щодо «Північного потоку-2». Зокрема, за його словами, Україна обговорить з США і Німеччиною, як їх домовленість по ПП-2 здатна зменшити ризики з безпеки для України та країн Центральної Європи.

Крім того, Україна і Польща випустили спільну заяву про те, що продовжать разом зі своїми союзниками протидіяти запуску російського газопроводу «Північний потік-2», поки не будуть вирішені проблеми із забезпеченням енергобезпеки Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: