Угода США та Німеччини щодо ПП-2 не дає жодних гарантій для України – Стефанишина

Читать на русском
За словами Стефанишиної, ця заява не передбачає жодних нових ініціатив, і не дає Україні жодної гарантії дотримання її інтересів
Ольга СтефанишинаСегодня

Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2». Цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні жодних гарантій.

Про це заявила віцепрем'єр з питань інтеграції в ЄС і НАТО Ольга Стефанишина в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ніяких гарантій Україна не отримала. Ні в цій заяві, ні поза цією заявою. У цій заяві йдеться, що Німеччина буде підтримувати ініціативу «Тримор'я», до якої Україна і так намагається приєднатися, яка і так існує, тому мені не зрозуміла ця підтримка», - пояснила Стефанишина.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

За її словами, аналогічна ситуація вимальовується з фондом трансформації.

«Також анонсується додаткова фінансова підтримка і створення фонду зеленої трансформації, за яким ми вже ведемо переговори близько півроку. Ніяких нових ініціатив ця заява не передбачає, зате ніяких перспектив і безпекових гарантів, зокрема щодо членства в НАТО, ми не отримали», - сказала вона.

Нагадаємо, США і Німеччина офіційно уклали угоду по «Північному потоку-2».

Заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що за новою угодою між Вашингтоном і Берліном Німеччина бере на себе зобов'язання ініціювати санкції проти Росії у разі нової агресії проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: