Санкції США можуть зупинити «Північний потік-2» навіть після запуску – Вітренко

Читать на русском
Газопровід Північний потік-2 може бути зупинений санкціями з боку США вже після введення в експлуатацію, вважає голова Нафтогазу.
фото LIGA.net

Газопровід «Північний потік-2» може бути зупинений санкціями з боку США вже після введення в експлуатацію.

Про це голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив в ефірі телеканалу «Дім».

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«Навіть якщо він буде запущений, санкції США - а це найбільш дієва зброя - зазвичай застосовуються не до проєктів на стадії будівництва, а до працюючих компаній, до працюючого бізнесу. Тому ми віримо, що Америка, усвідомлюючи небезпеку від цього проєкту для Європи, для всього вільного світу, все ж застосує дієві санкції, які дозволять зупинити цей проєкт», - сказав він.

Голова НАК зазначив, що подібні санкції можна застосувати тільки проти європейських компаній, оскільки російські компанії їх не бояться. Зокрема, на думку Вітренка, санкції потрібно запроваджувати проти Nord Stream 2AG.

Нагадаємо, раніше Вітренко заявив, що завершення будівництва «Північного потоку-2» не означає, що він все ж таки запрацює.

Небезпеку запуску ПП-2 обговорив президент України Володимир Зеленський з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: