У Зеленського прокоментували інформацію, що США просять Україну не критикувати «Північний потік-2»

Читать на русском
У Зеленського прокоментували інформацію, що США просять Україну не критикувати Північний потік-2.
Фото - РБК-Украина (архів).

У Зеленського прокоментували інформацію, що США просять Україну не критикувати «Північний потік-2».

Як пояснив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, в ОПУ «не розглядають цю історію як чорно-білу», пише «Радіо Свобода».

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«Тим не менше, Україна отримує різні сигнали на різних рівнях, і також на різних рівнях продовжується робота для того, щоб не допустити реалізації «Північного потоку-2» в тому вигляді, як розраховують у керівництві Росії. Ця історія загалом не тільки про Україну, але й про Польщу, Литву, Словаччину та Європу в цілому. І не тільки про політику та дипломатію, але й про юриспруденцію. І не тільки ми цим займаємось – Росія вкладається зі свого боку кулуарно у те, щоб досягти своїх цілей», – каже Подоляк.

Нагадаємо, видання Politico опублікувало матеріал під назвою «США схиляє Україну мовчати щодо російського газопроводу».

Посилаючись на чотири власних джерела, Politico пише, що у розпал напружених переговорів з Берліном щодо суперечливого трубопроводу «Північного потоку-2» адміністрація Джо Байдена просить Україну мовчати про свою незгоду. За словами джерел, офіційні особи США вказали, що публічний виступ проти майбутньої угоди може завдати шкоди двостороннім відносинам між Вашингтоном і Києвом.

Як відомо, за даними Bloomberg від 20 липня, США і Німеччина досягли домовленостей щодо російського газопроводу «Північний потік-2».

«Слово і діло» відстежило, як цьогоріч просувалася реалізація проєкту, а також які країни є прихильниками і противникам ПП-2.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: