Литва запропонувала надати Україні ПДЧ в НАТО в обмін на Північний потік-2

Читать на русском
Міністр закордонних справ Литви заявив, що Україні необхідно надати ПДЧ щодо членства в НАТО в обмін на завершення будівництва Північного потоку-2.
DELFI / Josvydas Elinskas

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Україні необхідно надати План дій щодо членства в НАТО в обмін на завершення будівництва «Північного потоку-2».

«Я вважаю, що це помилка, і ця помилка буде дорого коштувати. Бачу можливості виправити цю помилку, якби Україні був запропонований план дій щодо членства в НАТО або відкриття газопроводу було б використано як важіль, щоб вимагати виведення російських військ з території України», - заявив Ландсбергіс, пише Delfi.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Очільник МЗС Литви підкреслив, що «Північний потік-2» - велика перемога для президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, Німеччина і США офіційно оголосили про угоду щодо запуску «Північного потоку-2». Берлін пообіцяв застосувати санкції проти Росії, якщо вона використовуватиме газ як зброю проти України.

Україні пообіцяли набір преференцій і гарантій, які прописані в укладеній між Вашингтоном і Берліном декларації.

Також стало відомо, що Україна обговорить зі США та Німеччиною зменшення ризиків для безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: