Справа Тупицького: прокурори відкликали клопотання про обрання запобіжного заходу

Читать на русском
Печерський суд Києва не обрав запобіжний захід для Тупицького у справі про підкуп свідка і дачі неправдивих показань, оскільки прокурори несподівано відкликали свою вимогу.
Олександр Тупицькийфото РБК-Україна

Відсторонений від посади голови Конституційного суду України Олександр Тупицький 1 червня вперше з'явився на судове засідання у своїй справі. Однак сьогодні не прийшли прокурори. При цьому вони подали нове клопотання.

Про це повідомляє «Сегодня».

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

Так, Печерський суд Києва 1 червня не обрав запобіжний захід для ексголови КСУ Олександра Тупицького у справі про підкуп свідка і дачі неправдивих показань, оскільки прокурори несподівано відкликали свою вимогу.

На засідання суду прокурори не з'явилися. Суддя оголосив, що сторона звинувачення подала клопотання про відкликання свого прохання щодо обрання запобіжного заходу Тупицькому.

Тепер цю справу з Печерського суду Києва передають до Подільського суду, де її будуть розглядати по суті. Тобто, запобіжний захід ексголові КСУ обирати не будуть.

Нагадаємо, раніше суд закрив адміністративну справу проти Тупицького. До цього ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо Тупицького у справі про підкуп свідка. Також у Тупицького провели обшуки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: