Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України.
Олександр Тупицькийфото Укрінформ

Президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України. Указ про призначення Тупицького підписував колишній президент України Віктор Янукович 14 травня 2013 року.

Відповідний указ Зеленського опублікований на сайті ОПУ 27 березня.

НАЗК склало новий адмінпротокол щодо ТупицькогоНАЗК склало ще один адмінпротокол щодо відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького. Цього разу протокол стосується конфлікту інтересів.

Також глава держави скасував указ від 17 вересня 2013 року про призначення ще одного судді КСУ - Олександра Касмініна.

«Окремі судді Конституційного Суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина», - йдеться в новому указі Зеленського.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, наприкінці грудня президент Володимир Зеленський відсторонив голову КСУ Тупицького з посади судді. 26 лютого президент продовжив термін відсторонення Тупицького.

З того часу у відношенні Тупицького НАЗК склало вже три адмінпротоколи. Однак на розгляд двох з них, який мав відбутися у суді 26 березня, Тупицький не з'явився.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: