Суд почав розглядати справу Тупицького по суті

Читать на русском
У Подільському райсуді Києві 8 червня почали розглядати по суті справу стосовно відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького.
Олександр Тупицькийфото КСУ

У Подільському райсуді Києва у вівторок, 8 червня, почали розглядати по суті справу стосовно відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького. Сам Тупицький також з'явився на засідання.

Трансляцію веде портал «Судова влада».

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

Засідання почалося о 10:00. Тупицький з'явився разом із захисниками у справі.

Відзначимо, це вже другий раз, коли Тупицький приходить до суду, кілька разів він не був на засіданнях. Захист тоді обґрунтовувала його неявку станом здоров'я.

Звинувачення наполягає, що у жовтні 2018 року в одному з кафе Києва Тупицький, який на той час займав посаду заступника голови КСУ, підкупив свідка у кримінальному провадженні.

Свідок повинен був відмовитися від показів або дати «потрібні» свідчення на користь колишнього голови Вищого господарського суду України, який перебував у статусі підозрюваного.

Крім того, за даними ДБР, колишній голова КСУ в 2018 і 2019 роках надавав неправдиві свідчення у справі протиправного заволодіння майновими активами «Зуєвського енергомеханічного заводу» в місті Зугресі Донецької області.

Нагадаємо, на попередньому засіданні, на яке Тупицький вперше з'явився, не прийшли прокурори. Крім того, звинувачення відмовилося від клопотання про запобіжний захід щодо Тупицького.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: