Суд у справі Тупицького оголосив перерву на місяць

Читать на русском
Верховний Суд оголосив перерву у справі за позовом Олександра Тупицького про скасування указу президента про призначення його суддею до 14 липня.
Олександр Тупицькийфото КСУ

Верховний Суд оголосив перерву у справі за позовом Олександра Тупицького про скасування указу президента України про призначення його суддею Конституційного суду до середини липня.

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

Як повідомляється, представник позивача звернувся до суду з клопотанням про забезпечення позову. Заслухавши думку сторін, Верховний суд у четвер, 17 червня, виніс ухвалу, якою відмовив у задоволенні клопотання позивача.

Верховний Суд також відмовив у задоволенні клопотання представника президента про залучення до участі в справі як третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача Служби безпеки України.

Під час засідання були заслухані пояснення представника відповідача та третьої особи - представника Конституційного суду України щодо предмета спору.

За підсумком - в судовому засіданні оголошено перерву. Розгляд справи буде продовжено 14 липня 2021 року.

Нагадаємо, раніше шість суддів заблокували роботу КСУ, зажадавши в ультимативній формі участі у засіданні суду Тупицького. Як результат - для засідання не вдалося зібрати кворум.

У Зеленського прокоментували ситуацію в КСУ. В ОПУ вважають що поведінка шести суддів Конституційного суду схожа на шантаж.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: