ВР скасувала режим вільної економічної зони «Крим»

Читать на русском
Верховна рада на позачерговому засіданні 1 липня скасувала режим вільної економічної зони Крим.
фото з відкритих джерел

Верховна рада на позачерговому засіданні в четвер, 1 липня, скасувала режим вільної економічної зони Крим.

Законопроект №5502-д підтримали 328 нардепів.

Бюджетна декларація: якими будуть основні економічні показники у 2022-2024 рокахБюджетну декларацію на 2022-2024 роки схвалив Кабмін. Прогноз розвитку української економіки – на інфографіці.

Цим рішенням закон про ВЕЗ у Криму втратив свою чинність.

Закон також нормує порядок в'їзду осіб на тимчасово окуповану територію (ТОТ) і виїзду з неї. Громадяни України мають право на вільний і безперешкодний в'їзд на ТОТ та виїзд з неї тільки через контрольні пункти в'їзду-виїзду, у яких здійснюється тимчасовий прикордонний контроль за пред'явлення будь-якого документа, визначеного статтею 5 закону «Про громадянство України» або статтею 2 ЗУ Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України».

При цьому іноземці та особи без громадянства в'їжджають і виїжджають з ТОТ тільки через КПВВ, у яких здійснюється тимчасовий прикордонний контроль, за пред'явлення паспорта іноземця (документа, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства) і спеціального дозволу з урахуванням положень ЗУ Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

Порядок в'їзду українців, іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї встановлює уряд. Він також закріплює право на безоплатну вторинну правову допомогу для громадян України, які проживають на ТОТ, і забезпечує реалізацію права на спадкування для таких осіб.

Нагадаємо, сьогодні Рада ухвалила закон про корінні народи України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: