Виплати українцям за економічним паспортом припускають розпочати у 2040 році – Абрамовський

Читать на русском
Економічним паспортом українця зараз займається Офіс простих рішень і результатів. Вони пропонують почати виплати з 2040 року.
Слово і діло

Виплати громадянам за економічним паспортом українця можуть почати в 2040 році. Такий термін пропонує Офіс простих рішень і результатів Міхеїла Саакашвілі.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» розповів міністр охорони довкілля Роман Абрамовський.

«Це не ми розробляли – це Офіс Саакашвілі, їхня пропозиція була. Діти, які народилися в 2022 році, – перші, хто отримають гроші від цього паспорта. Їм в 2040 виповниться 18. Спочатку розглядали вільне використання цих грошей – мені це не дуже подобалося. Використовувати українські надра, щоб потім вісімнадцятирічна дитина купила собі вживаний автомобіль – це не дуже добре. А президент сказав дуже правильно: використовувати на освіту. Чудово, це інвестиція в людину, в її розвиток. Я вважаю, що більш правильного шляху використання таких коштів просто немає», – повідомив Абрамовський.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв впровадити економічний паспорт українцяСказано 30 січня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

За його підрахунками, одна людина зможе приблизно отримати 263 тисячі гривень: «Ми порахували надходження: скільки дозволів видається, порахували ренту (без збільшення навіть), порахували середній банківський відсоток за ці роки».

«Що ми не підтримаємо з того, що було в Офісі простих рішень і результатів? У них була така пропозиція: 100% від спецдозволів, 15% – від ренти від використання надр. Наша пропозиція: 25% від продажу спецдозволів і 1% від ренти має йти на розвиток мінерально-сировинної бази. Залишається 75% від спецдозволів і 14% від ренти – на рахунок для економічного паспорту», – розповів глава Мінекології.

Нагадаємо, обіцянка запровадити економічний паспорт була в передвиборчій програмі президента – кожна дитина матиме право накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природних благ, а після досягнення повноліття отримає ці накопичення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: