Зеленський відреагував на схвалення угоди про «відкрите небо»

Читать на русском
Угоди будуть підписані восени цього року, а після ратифіковані кожною державою-членом, Союзом та іншою стороною.
фото: BBC

Президент України Володимир Зеленський привітав схвалення Радою ЄС Угоди про «відкрите небо». Сьогодні Рада ЄС дала «зелене світло» угоді з Україною.

Про це український президент написав у Twitter.

«Вдячний Раді ЄС та Португалії за прийняття Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС. Угода дозволить нашим громадянам отримати дешевше квитки і розширити географію подорожей. Його підписання стане ще одним кроком до входження України в єдиний європейський простір», - написав він.

«Відкрите небо» і оновлення СА: що політики обіцяють по співпраці з ЄвросоюзомВолодимир Зеленський обіцяв підписати договір про відкрите небо з Євросоюзом, Денис Шмигаль – подати близько 30 євроінтеграційних законопроектів.

Зазначимо, що сьогодні, 28 червня, Рада ЄС схвалила підписання з чотирма країнами Угоди про Спільний авіаційний простір. Зокрема, з Україною.

Очікується, що угоди будуть підписані восени цього року, а після ратифіковані кожною державою-членом, Союзом та іншою стороною.

Нагадаємо, переговори щодо цієї угоди завершилися ще в 2013 році, але фінальну крапку не могли поставити досі.

«Слово і діло» також писало, що укладення угоди про спільний європейський простір з ЄС є програмною обіцянкою президента Володимира Зеленського, однак протягом останнього часу відкладалося через неготовність європейської сторони.

Додамо, що 15 січня Росія оголосила, що виходить з Договору про відкрите небо. При цьому у листопаді 2020 року з Договору вийшли США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: