Рада ЄС дала згоду на підписання з Україною угоди про «відкрите небо»

Читать на русском
Рада ЄС дала згоду на підписання з трьома країнами, у тому числі Україною, Угоди про спільний авіаційний простір. Підписання заплановано на осінь.
pixabay.com

Рада ЄС дала згоду на підписання з трьома країнами, у тому числі Україною, Угоди про спільний авіаційний простір. Підписання заплановано на осінь.

Про це йдеться в офіційній заяві Ради ЄС.

«Сьогодні Рада дала «зелене світло» для підписання трьох сусідських угод у сфері авіації - з Україною, Вірменією і Тунісом, а також угоду щодо повітряного транспорту з Катаром. Ці угоди відкриють ринок повітряного транспорту і нададуть нові можливості для операторів та клієнтів, що сприятимуть торгівлі, туризму, інвестиціям, економічному та соціальному розвитку», – йдеться у заяві.

«Відкрите небо» з ЄС: як Україна та Євросоюз вели переговориУгоду про відкрите небо з Європейським союзом Україна розраховує підписати в жовтні на спільному саміті.

Угоди усувають ринкові обмеження та поєднують ці країни з внутрішнім авіаринком ЄС, оскільки передбачається, що вони перейдуть на європейські стандарти і правила у сфері авіаперевезень.

Наголошують, що рішення по Україні, Вірменії та Катару дозволяють застосовувати угоду на тимчасовій основі до завершення процедур, необхідних для її вступу в силу. Очікується, що угоди будуть підписані восени цього року, а після ратифіковані кожною державою-членом, Союзом та іншою стороною.

«Дуже радий у зв’язку із затвердженням Радою ЄС Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, яку так довго очікували і, сподіваюся, скоро підпишуть. Ця угода інтегрує Україну в єдиний авіаринок Європи, гарантує високі стандарти безпеки та створить переваги і для мандрівників, і для авіа індустрії», – написав на своїй сторінці у Twitter посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

«Відкрите небо» і оновлення СА: що політики обіцяють по співпраці з ЄвросоюзомВолодимир Зеленський обіцяв підписати договір про відкрите небо з Євросоюзом, Денис Шмигаль – подати близько 30 євроінтеграційних законопроектів.

Нагадаємо, переговори щодо цієї угоди завершилися ще в 2013 році, але фінальну крапку не могли поставити досі.

При цьому міністр інфраструктури Владислав Криклій ще у вересні 2020 року в інтерв'ю «Слово і діло» заявляв, що Україна буде наполягати на підписанні договору на саміті з ЄС в тому році.

«Слово і діло» також писало, що укладення угоди про спільний європейський простір з ЄС є програмною обіцянкою президента Володимира Зеленського, однак протягом останнього часу відкладалося через неготовність європейської сторони.

Додамо, 15 січня Росія оголосила, що виходить з Договору про відкрите небо. При цьому у листопаді 2020 року з Договору вийшли США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: