Угоду про «відкрите небо» з ЄС не підпишуть на початку березня – Кулеба

Читать на русском
Підписання угоди про спільний авіапростір між Україною та Євросоюзом не відбудеться, оскільки текст документа потребує додаткового технічного погодження.
Фото: mfa.gov.ua

Підписання угоди про спільний авіапростір між Україною та Євросоюзом не відбудеться, оскільки текст документа потребує додаткового технічного погодження.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «Анатомія тижня» на «Прямому каналі».

Зазначимо, що 2-3 березня до України приїде з офіційним візитом президент Європейської ради Шарль Мішель. Очікувалось, що під час цього візиту підпишуть угоду. Про такі наміри раніше заявляв прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Відкрите небо» з ЄС: як Україна та Євросоюз вели переговориУгоду про відкрите небо з Європейським союзом Україна розраховує підписати в жовтні на спільному саміті.

«Це абсолютно абсурдна історія про юристів Європейської комісії. Я не бачу в цій історії жодної політики, я бачу лише те, що там теж живі люди... Всі були зосереджені на вирішенні політичних перешкод, пов'язаних з Гібралтаром та Іспанією. Вирішили, всі радісно поаплодували, понеслись вперед на підписання, і в останній момент виявилось, що цей договір так давно, з 2013 року, лежав і чекав на підписання, що там у тексті зашиті посилання на документи Європейської комісії, директиви, які вже не існують. Вони не можуть підписувати те, що не існує. А просто так видалити – це зміна тексту», – розповів Кулеба.

За його словами, договір про спільний авіапростір «обов’язково підпишуть».

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, що укладення угоди про спільний європейський простір з ЄС є програмною обіцянкою президента Володимира Зеленського, однак протягом останнього часу відкладається через неготовність європейської сторони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: