Підписання угоди про спільний авіапростір знову відкладається

Читать на русском
Українські урядовці знову повертаються з Брюсселя без підписаної угоди про спільний європейський простір з ЄС. Укладення цієї угоди є програмною обіцянкою президента Володимира Зеленського.
Фото: iStock

Українські урядовці знову повертаються з Брюсселя без підписаної угоди про спільний європейський простір з ЄС. Укладення цієї угоди є програмною обіцянкою президента Володимира Зеленського, однак протягом останнього часу відкладається через неготовність європейської сторони, — повідомляє «Слово і діло».

«Нашим головним спільним завданням з ЄС було і залишається якнайскоріше укладення Угоди про Спільний авіаційний простір. За підсумками 2020 року обсяги авіаційних пасажирських перевезень в Україні скоротились на 65% у порівнянні з докризовим 2019-м. Саме тому підтримка авіації в умовах карантинних обмежень має велике значення і укладення Угоди про САП дозволить це зробити», – заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час виступу на 7-му засіданні Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі.

«Відкрите небо» з ЄС: як Україна та Євросоюз вели переговориУгоду про відкрите небо з Європейським союзом Україна розраховує підписати в жовтні на спільному саміті.

Водночас, як повідомляє «Європейська правда», глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель запевнив, що ЄС «залишається відданим підписанню цієї угоди так швидко, наскільки це можливо».

За словами Борреля, спочатку угоду слід оновити, щоб відобразити той факт, що Британія більше не є підписантом цієї угоди.

Нагадаємо, переговори щодо цієї угоди завершилися ще в 2013 році, але фінальну крапку не можуть поставити досі.

При цьому міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю «Слово і діло» заявляв, що Україна буде наполягати на підписанні договору на саміті з ЄС в цьому році.

Історія перемовин України та ЄС про спільний авіапростір викладена на інфографіці «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: