Справу Тупицького передали до суду

Читать на русском
За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора до Подільського районного суду Києва скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього очільника КСУ Олександра Тупицького.
РБК-Україна

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора до Подільського районного суду Києва скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього очільника Конституційного суду України за фактами вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя.

Мова йде про справу щодо відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького.

Тупицькому призупинили виплату зарплати в КСУВ КСУ призупинили виплату заробітної плати Олександру Тупицькому і Олександру Касмініну, призначення яких суддями скасував своїм указом президент Володимир Зеленський.

«Розслідуванням встановлено, що в жовтні 2018 року обвинувачений з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка, переслідуючи мету, щоб він відмовився від давання показань або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод», - сказано у повідомленні пресслужби Офісу гепрокурора.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року ДБР оголосило підозру Олександру Тупицькому за ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ. Справа стосується приватизації «Зуєвського енергомеханічного заводу».

У березні президент Володимир Зеленський скасував указ Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею КСУ. Пізніше Тупицький оскаржив цей указ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: