Тупицькому призупинили виплату зарплати в КСУ

Читать на русском
В КСУ призупинили виплату заробітної плати Олександру Тупицькому і Олександру Касмініну, призначення яких суддями скасував своїм указом президент Володимир Зеленський.
Олександр Тупицькийфото РБК-Україна

В КСУ призупинили виплату заробітної плати Олександру Тупицькому і Олександру Касмініну, призначення яких суддями Конституційного суду скасував своїм указом президент Володимир Зеленський.

Про це повідомили у пресслужбі суду, передає Укрінформ.

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

Відповідне розпорядження підписав заступник голови КСУ Сергій Головатий.

«Розпорядженням від 30 квітня Олександру Тупицькому і Олександру Касмініну зупинили виплати зарплат до вирішення справ за їх позовами», - повідомили у суді.

Крім того, розпорядженням зупинено використання Тупицьким і Касмінінім державного майна і службових автомобілів.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року ДБР оголосило про підозру Олександру Тупицькому в порушенні ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, об'єднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань). Справа стосується приватизації Зуєвського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

У березні президент Володимир Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ. Також президент скасував призначення суддею Олександра Касмініна. Пізніше Тупицький і Касмінін оскаржили цей указ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: