Судді заблокували роботу КСУ, вимагаючи повернути Тупицького

Читать на русском
Шість суддів Конституційного суду заблокували діяльність КСУ. Вони вимагають повернути на засідання колишнього голову КСУ Олександра Тупицького.
Ольга Совгиряфото facebook.com/olga.sovgiria

Шість суддів Конституційного суду заблокували діяльність КСУ. Вони в ультимативній формі вимагають забезпечити участь у судових засіданнях колишнього голови КСУ Олександра Тупицького.

Про це повідомила нардеп фракції «Слуга народу», представник ВР в КСУ Ольга Совгиря в Telegram в четвер, 10 червня.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

За її словами, сьогодні суд мав продовжити розгляд низки резонансних справ, зокрема, про медичну реформу, пенсійне забезпечення держслужбовців, а також функціонування української мови як державної.

«На жаль, розгляд справ за відповідними конституційними поданнями так і не відбувся - робота Суду була заблокована шістьма суддями. Основним і єдиним мотивом блокування постала вимога забезпечити участь у судових засіданнях А. Тупицького, який указом президента України №124 від 27 березня 2021 року був звільнений з посади судді Конституційного Суду України», - повідомила Совгиря.

За даними видання «Інтерфакс-вкрали», роботу КСУ блокують судді: Віктор Городовенко, Ірина Завгородня, Віктор Кривенко, Олександр Литвинов, Сергій Сас і Петро Філюк.

Нагадаємо, на цьому тижні справу Тупицького у суді почали розглядати по суті. Але засідання відклали до 21 липня.

Перед цим прокурори відкликали клопотання, в якому вимагали обрати Тупицькому запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: