У Тихановської вимагатимуть від Євросоюзу нових санкцій проти Білорусі

Читать на русском
Кулеба підкреслив, що Росія просто перевіряє готовність України до війни. Тому загроза збройної російської агресії нікуди не поділася.
Вячорка і Тихановськаbelsat.eu

Білоруська опозиція вимагатиме від Європейського Союзу не тільки ввести санкції проти безпосередньо Олександра Лукашенка, а й вдарити обмеженнями по найважливіших економічних сферах Білорусі, щоб позбавити грошей режим Лукашенка.

Про це заявив радник лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я вважаю, що санкцій взагалі недостатньо для перемоги та переходу Білорусі до демократії. Це буде залежати від самих білорусів, коли вони будуть протестувати, коли вони будуть боротися. Але санкції повинні зробити ціну репресій для влади максимально великою. Тому ми просимо не тільки про особисті санкції - проти прокурорів, суддів, силовиків, але просимо про економічні санкції, щоб позбавити Лукашенка можливості платити тим, хто йому допомагає, хто його підтримує», - пояснив Вячорка.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Радник Тихановської вважає, що санкції повинні торкнутися трьох основних секторів економіки Білорусі - нафтохімічного, металообробки та деревообробки.

«Якщо Європейський Союз зараз прийме індивідуальні санкції, а потім протягом 2-3 тижнів прийме секторальні, це буде дуже сильним ударом по Лукашенку і це теж може створити потрібний нам момент для початку національного страйку», - зазначив опозиціонер.

Нагадаємо, Європейський Союз планує введення санкцій відносно більш ніж 70 осіб і організацій Білорусі через інцидент з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Білоруська влада розробила економічні, політичні та військові заходи у відповідь на санкції, які проти країни вводять Європейський Союз, США та інші країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: