Мінськ підготував санкції у відповідь проти західних держав

Читать на русском
Глава МЗС Білорусі заявив, що Мінськ готовий до діалогу із Заходом, але не сприйматиме ультиматуми західних країн
Володимир МакейВідкрите джерело

Білоруська влада розробила економічні, політичні та військові заходи у відповідь на санкції, які проти країни вводять Європейський Союз, США та інші країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю телеканалу ОНТ 12 червня.

«Ми виробили адекватні заходи у відповідь у сфері політики, економіки та у військовій сфері. Ми, звичайно ж, будемо задіяти ці кроки в залежності від тих заходів, які зроблять наші партнери», - заявив він.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Міністр заявив, що західні країни, нібито, намагаються виставити Білорусь загрозою світового масштабу, щоб вводити проти неї будь-які обмеження. Це не так, Мінськ готовий до діалогу із Заходом, але не формі ультиматумів.

«Ми повинні обговорювати реально і конкретно можливі проблеми, що існують між Білоруссю і тією чи іншою країною: перспективи наших взаємин, шляхи вирішення проблем», - сказав він.

Нагадаємо, Європейський Союз планує введення санкцій відносно більш ніж 70 осіб і організацій Білорусі через інцидент з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.

Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: