Німецький банк анулював кредит для Білорусі

Читать на русском
Незавершений проєкт модернізації загрожує дефолтом за іншими зобов'язаннями, пов'язаними з БелАЕС, і неможливістю безпечно використовувати атомну станцію в електромережах Білорусі.

Німецький банк KfW IPEX-Bank анулював кредит для Білорусі.

Про це повідомляє Народне Антикризове Управління в Telegram в суботу, 12 червня.

Раніше шведська EKN відмовилася страхувати угоди з купівлі турбін для БелАЕС. Тепер же німецький банк KfW IPEX-Bank анулював кредит на 100 млн євро, який планувалося витратити на закупівлю газотурбінних установок Siemens.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Без цього кредиту формальній владі Білорусі не вдасться завершити модернізацію електромереж і ввести БелАЕС в експлуатацію.

«Незавершений проєкт модернізації загрожує дефолтом за іншими зобов'язаннями, пов'язаними з БелАЕС, і неможливістю безпечно використовувати атомну станцію в електромережах Білорусі. Отже, для безпеки громадян БелАЕС не має бути підключена до енергосистеми країни. Можливості кредитувати покупку турбін з інших джерел у режиму, по суті, немає. Банки Європи і США цього робити точно не будуть. Росія спочатку для цього кредиту привернула німецькі банки - теж явно не хоче ризикувати своїми грошима. Є ще Китай і ОАЕ, але вони з самого початку не були зацікавлені в цьому проєкті», - пояснив учасник економічної команди НАУ Микола Прокоф'єв.

У НАУ відзначили, що в резолюції Європарламенту від 10 червня рекомендується Siemens AG і іншим компаніям Євросоюзу припинити обмін технологіями і новими розробками з формальною владою Білорусі.

Раніше стало відомо, проти кого у Білорусі введе санкції Євросоюз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: