Ліцензування українських товарів в Білорусі і зупинка імпорту бензину між собою не пов'язані – Мінекономіки

Читать на русском
Режим індивідуального ліцензування на імпорт деяких українських товарів, який запровадила Білорусь, не пов'язаний з новинами про призупинення імпорту бензину до України.
facebook.com/taras.kachka

Режим індивідуального ліцензування на імпорт деяких українських товарів пов'язаний з торговими обмеженнями, які запроваджувалися раніше. А призупинка імпорту бензину пов'язана з технологічними процесами у виробника.

Таке уточнення оприлюднив торговий представник України Тарас Качка в Facebook, коментуючи появу двох таких новин в один день.

Як за 11 років змінився товарообіг між Україною та БілоруссюЯк у динаміці з 2011 року і донині змінювались показники імпорту та експорту між Україною та Білоруссю.

«Заходи по ліцензуванню імпорту, за оперативною інформацією, пов‘язані з торговими обмеженнями які накладалися раніше. Новини щодо бензину, за оперативною інформацією, пов‘язані з технологічним процесами на виробництві білорускього виробника і не матимуть довгострокових наслідків для імпорту бензину з Білорусі. Політика щодо диверсифікації постачань буде посилена. Але поки не піддавайтеся паніці», - заявив Качка.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт ряду українських товарів, серед яких кондитерські вироби, шоколад і навіть туалетний папір.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Білорусь може зупинити поставки бензину А-95 до України. Зокрема, «Білоруська нафтова компанія» поки не підтвердила поставки А-95 для українських контрагентів на червень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: