МЗС України підготувало список прихильників Лукашенка для майбутніх санкцій

Читать на русском
Санкції будуть вводитися не огульно або скопом, а виключно проти тих громадян Білорусі, про яких буде доведено, що вони брали участь у фальсифікації виборів або репресіях проти простих білорусів
Євген Єнінmfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ України завершило підготовку санкційного пакета, спрямованого проти громадян Білорусі, які підтримують режим Олександра Лукашенка. Матеріали про санкції вже передані на розгляд Ради національної безпеки та оборони.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі телеканалу «Україна 24»

«Сподіваємося, що найближчим часом цей пакет буде розглянуто, і наслідком відповідних рішень стане указ президента», – сказав він.

За словами Єніна, санкції будуть вводитися не огульно або скопом, а виключно проти тих громадян Білорусі, про яких буде доведено, що вони «брали участь у фальсифікаціях виборів і репресіях проти своїх співвітчизників».

Європейський союз готує економічні та секторальні санкції проти Білорусі – БоррельНові персональні санкції повинні бути введені в червні, до наступного засідання Ради ЄС, а ось на підготовку і впровадження економічних санкцій буде потрібно більше часу

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 28 травня на позачерговому засіданні схвалив заборону білоруським літакам використовувати повітряний простір України. Він набуває чинності з 29 травня.

У відповідь на це Білорусь ввела режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, серед яких кондитерські вироби, шоколад і навіть туалетний папір.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Білорусь може зупинити постачання бензину А-95 в Україну. Зокрема, «Білоруська нафтова компанія» поки не підтвердила поставки А-95 для українських контрагентів на Червень.

У Білорусі, коментуючи ці заходи, заявили, що політика тут ні до чого, звинуватили Україну в систематичному порушенні Договору про вільну торгівлю в СНД і озвучили умову повернення до вільних торговельних відносин з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: