Кулеба розповів, як вивозитимуть українців з лікування у Білорусі

Читать на русском
З моменту припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю 26 травня, з Міністерством закордонних справ України вийшло на зв’язок 10 українців, що лікуються у білоруських медзакладах.
Фото з відкритих джерел.

З часу припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю 26 травня, з Міністерством закордонних справ України вийшло на зв’язок 10 українців, які перебувають на лікуванні у білоруських медзакладах.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Авіасполучення між Україною і Білоруссю: коли буде припинено і які можуть бути наслідкиЧому Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, які можуть бути наслідки і що робити пасажирам.

«З 26 громадян України, які нині на операціях у Білорусі, 10 вже на зв’язку з посольством. Це люди, які потребують нашої допомоги і звернулися до МЗС. Двом з цих десятьох ми її вже надали. Про решту 16 осіб нам відомо, однак вони поки не заявили про потребу в допомозі», - цитує міністра пресслужба МЗС.

Кулеба також додав, що буде реанімобіль, щоб вивозити людей.

Нагадаємо, 26 травня Міністерство закордонних справ України та Міністерство охорони здоров’я України повідомили, що працюють над вирішенням логістичних питань українських громадян, які лікуються в білоруських медичних закладах.

Президент Володимир Зеленський розпорядився припинити авіасполучення з Білоруссю після інциденту з вимушеною посадкою літака Ryanair у Мінську, а також затримання засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: