В уряді пояснили закриття неба для Білорусі

Читать на русском
Кабмін ввів заборону на використання повітряного простору України літаками, які зареєстровані в Білорусі з 29 травня.

Кабмін запровадив заборону на використання повітряного простору України літаками, які зареєстровані в Білорусі з 29 травня.

Про це повідомляє Мінінфраструктури в Facebook.

«У зв'язку з ситуацією, що склалася 23 травня 2021 під час виконання авіакомпанією Ryanair рейсу Афіни - Вільнюс та в цілях забезпечення безпеки польотів і пасажирів, Міністерству інфраструктури, Державній авіаційній службі разом з державним підприємством Украерорух з урахуванням рішення Кабінету Міністрів від 25 травня 2021 було доручено встановити відповідну заборону з 00 годин 00 minutes 29 травня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Таке рішення пояснив міністр інфраструктури Олександр Кубрак.

«Обмеження польотів в повітряному просторі Білорусі і транзитних перельотів для білоруських компаній є необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів. Зараз команда Міністерства інфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ напрацьовує оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути. Розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів», - сказав він.

Також Мінінфраструктури, Державіаслужба та МЗС відповідно до норм міжнародного права мають вжити заходів до інформування про зазначену заборону відповідних органів Білорусі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів сьогодні на позачерговому засіданні схвалив заборону білоруським літакам використовувати повітряний простір України. Він набуває чинності з 29 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: