У Малі стався новий державний переворот

Читать на русском
Маліанська президентська гвардія дозволила військовим відвезти президента і прем'єр-міністра, відмовивши їм у захисті
Збройні сили МаліВідкрите джерело

Після оголошення про формування другого перехідного уряду в країні, тимчасовий президент і прем'єр-міністр були заарештовані військовослужбовцями, лояльними віцепрезиденту Малі полковнику Ассімі Гота. Ба Ндау і прем'єр-міністра Моктара Уана перевезли на армійську військову базу Каті поблизу столиці країни Бамако. Таким чином, в країні стався другий військовий переворот.

Про це 24 травня повідомляє РИА Новости.

Джерело агентства вказало, що президентська гвардія дозволила військовим відвезти президента і прем'єр-міністра, відмовивши їм у захисті.

Переворот стався після того, як замість перехідного Кабінету Міністрів, який пішов у відставку 14 травня, в Малі було сформовано новий уряд. У новому Кабінеті Міністрів військові очолять Міністерства оборони, безпеки, територіального управління та національного примирення.

Ба Ндао, тимчасовий лідер країни малі, в понеділок підписав указ про призначення складу нового перехідного уряду. До нього увійшли 25 міністрів, а глава попереднього уряду Моктар Уан зберіг посаду прем'єр-міністра.

Тим часом в М'янмі глава військової хунти, генерал Мін Аун Хлаінг заявив, що заарештована військовими президент країни Аун Сан Су Чжі в повному порядку і через кілька днів з'явиться на судовому процесі.

Раніше ми повідомляли, що 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше військовий уряд М'янми пообіцяв протягом двох років провести в країні демократичні вибори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: