У Білорусі звинуватили радника Байдена в причетності до «спроби держперевороту»

Читать на русском
Жодних доказів своїх тверджень державні білоруські ЗМІ, які оприлюднили цю заяву, не представили
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Радник президента США Джозефа Байдена, Майкл Карпентер, має дуже тісний зв'язок зі справою про «підготовку замаху» на президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це заявив державний телеканал Білорусі ОНТ, повідомляє «Інтерфакс».

«Це все дійсно серйозно, і без Сполучених Штатів не обійшлося. Державний департамент відреагував, правда, стримано: «Будь-яке припущення про те, що уряд США стояв за цим або був залучений в спробу вбивства Лукашенка, є абсолютно помилковим». Тоді підкажемо, де Вашингтону шукати правду - в самому Вашингтоні, у радника Байдена Майкла Карпентера, він розповість, якщо захоче», - прозвучало в сюжеті ОНТ в неділю.

17 квітня 2021 року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання групи білоруських опозиціонерів, які готували замах на нього і його дітей в рамках підготовки до державного перевороту в країні. Інформацію підтвердили голова Комітету державної безпеки (КДБ) Білорусі Іван Тертель і ФСБ Росії.

19 квітня Сполучені Штати Америки та Польща заявили, що вони не причетні до будь-якої змови проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, як про це пишуть російські ЗМІ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: