Військовий уряд М'янми вперше назвав можливі терміни виборів

Читать на русском
Це перша подібна заява військових після організації ними перевороту та арешту президента країни
Армія М'янмиaa.com.tr

Військовий уряд М'янми заявив про скорочення кількості протестів проти військового перевороту в країні, пояснивши це втомою людей і прагненням до миру, а також пообіцяв протягом двох років провести в країні демократичні вибори.

Про це повідомляє Reuters.

Це перша подібна заява військових після організації ними військового перевороту та арешту президента країни. Представник військового уряду, бригадний генерал Зоу Мін Тун заявив на пресконференції в столиці країни, що незабаром урядові міністерства і банки відновлять повноцінну роботу.

Водночас є підстави припускати, що кількість протестів зменшується не через настрої населення, а через скорочення кількості самих протестуючих; так, місцеві новинні агентства повідомили, що тільки за 9 квітня не менше 10 протестувальників були розстріляні силами безпеки на мітингу в місті Баго.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше стало відомо, що військові, які вчинили переворот в М'янмі, заблокували доступ до Facebook та інших мессенджерів. Жителі використовували платформу, щоб висловити протест і організувати акції громадянської непокори.

Військові обіцяли, що передадуть владу в країні після того, як там пройдуть нові та чесні вибори.

Нагадаємо, після військового перевороту в М'янмі в ході протестів загинули вже понад 550 осіб. Серед загиблих налічують 46 дітей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: