Справа про держпереворот: Мінськ направив Києву запит на екстрадицію

Читать на русском
Аналогічні запити також передані владі Литви і США. У документах зазначено, що саме необхідно з'ясувати на території згаданих держав.
фото з відкритих джерел

Комітет держбезпеки Білорусі направив в Україну, США і Литву запити на видачу осіб, підозрюваних у «справі про спробу державного перевороту» в республіці.

Про це заявив голова відомства Іван Тертель у коментарі виданню Sputnik, опублікованому в неділю, 9 травня.

Зазначається, що голова КДБ Білорусі не назвав кількість і дані запитуваних людей, але підкреслив, що в запитах «вказано всі подробиці, зазначено все, що необхідно з'ясувати на території цих держав вичерпно».

«Запросили екстрадицію даних осіб на свою територію для того, щоб дати їм правову оцінку відповідно до нашого законодавства», - зазначив він.

Якщо ж згадані країни не підуть Мінську назустріч у питанні екстрадиції, заявив Тертель, то «це також певна інформація, яку слід враховувати і на певні роздуми вона наводить».

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Також у КДБ пообіцяли діяти більш жорстко в разі, якщо «спроба державного перевороту» повториться.

«Ми попереджаємо, якщо будуть такі наміри, а ми знаємо, що це окремих осіб не зупинило, ми будемо діяти ще жорсткіше. І якщо буде потрібно, то в такій же практиці, як діють інші спецслужби, в тому числі, США, Ізраїлю та інших країн. Кровопролиття ми не допустимо. Якщо все ж на нашій території проллється кров, ми будемо діяти коректно відповідно до практики спецслужб по всьому світу», - додав глава КДБ.

Зазначимо, що 17 квітня Лукашенко заявив, що опозиціонер Григорій Костусєв, політолог Олександр Федута і юрист Юрій Зенкович планували замах на нього та його синів. Відповідальність за організацію замаху він поклав на американські спецслужби і керівництво США.

Нагадаємо, що у США знову заявили про непричетність до «спроби держперевороту» в Білорусі.

Раніше ми повідомляли, що Лукашенко підпише декрет про передачу влади в разі екстреної ситуації.

Напередодні Лукашенко підписав декрет «про захист суверенітету» на випадок його вбивства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: