У США і Польщі заявили про непричетність до «спроби держперевороту» в Білорусі

Читать на русском
У США назвали повідомлення росЗМІ про причетність Вашингтона помилковими, а в Польщі порадили Лукашенку придивитися, чи не обманюють його
Олександр ЛукашенкоФото ТАСС

Сполучені Штати Америки та Польща заявили, що вони не причетні до будь-якої змови проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, як про це пишуть російські ЗМІ.

Про непричетність до «спроби державного перевороту» заявив офіційний представник Державного департаменту США в коментарі ТАСС.

«Ми бачили повідомлення в державних ЗМІ Росії про передбачувану змову проти Олександра Лукашенка, а також його безпосередні твердження про це в ЗМІ. Будь-яке припущення про те, що уряд США стояв за цим або був залучений в спробу вбивства Лукашенка, є абсолютно помилковим», - заявив чиновник Держдепартаменту.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Також голова бюро міжнародної політики президента Польщі Кшиштоф Щерський в ефірі TVP Info заявив, що Польща не причетна до нібито спроби усунення Лукашенка.

«Польща ніколи не планувала, не брала, не приймає і не братиме участі ні в яких замахах на Олександра Лукашенка. Якщо хтось, пан Олександр Лукашенко, розповідає вам такі речі, то він вас обманює!», - заявив Щерський.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання групи білоруських опозиціонерів, які готували замах на нього і його дітей в рамках підготовки до державного перевороту в країні. Інформацію підтвердив голова Комітету державної безпеки (КДБ) Білорусі Іван Тертель.

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані російськими спецслужбами спільно з КДБ Білорусі змовники-опозиціонери нібито планували залучити до свого військового перевороту українських націоналістів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: