Спроба «держперевороту» в Білорусі: опозиціонери «визнали провину»

Читать на русском
Про визнання своєї провини заявили журналіст Олександр Федута, голова партії БНФ Григорій Костусєв і адвокат Юрій Зенкович
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Обвинувачені в підготовці «державного перевороту» і «замаху» на президента Білорусі Олександра Лукашенка опозиціонери визнали провину в прямому ефірі Білоруського державного телебачення.

Про це повідомляє Інтерфакс-Захід.

Зазначається, що у прямому ефірі про визнання своєї провини заявили журналіст Олександр Федута, голова партії БНФ Григорій Костусєв та адвокат Юрій Зенкович - особи, яких у Білорусі та Росії назвали головними ідеологами та організаторами спроби «державного перевороту».

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання групи білоруських опозиціонерів, які готували замах на нього і його дітей в рамках підготовки до державного перевороту в країні. Інформацію підтвердив голова Комітету державної безпеки (КДБ) Білорусі Іван Тертель.

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані російськими спецслужбами спільно з КДБ Білорусі змовники-опозиціонери нібито планували залучити у свій військовий переворот українських націоналістів.

Пізніше стало відомо, що так звані змовники, які планували «державний переворот» в Білорусі, серед інших варіантів планували усунути президента країни Олександра Лукашенка і його сім'ю на параді 9 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: