Росія відновила добудову «Північного потоку-2»

Читать на русском
Роботи стало можливим продовжувати після того, як Федеральне відомство з судноплавства і гідрографії ФРН розпорядилося негайно почати спорудження двокілометрової ділянки трубопроводу
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Російське судно-трубоукладач «Фортуна» продовжує роботи з укладання труб російського газопроводу «Північний потік-2». Роботи ведуться у винятковій економічній зоні Німеччини.

Про це повідомляє інформаційне агентство DPA з посиланням на пресслужбу оператора проєкту Nord Stream 2 AG 23 травня.

«Фортуна» зараз працює у водах Німеччини відповідно до наявних дозволів і зі зробленими владою заявами», - сказано в заяві.

Роботи стало можливим продовжувати після того, як Федеральне відомство з судноплавства і гідрографії ФРН розпорядилося негайно почати спорудження двокілометрової ділянки трубопроводу. При цьому труби будуть просто покладені на морське дно, монтаж зроблять пізніше.

Сервіс стеження за рухом морських суден MarineTraffic підтверджує знаходження судна-укладальника в німецькій виключній економічній зоні, місце «Фортуни» у водах Данії зайняв «Академік Черський».

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій просить Палату Представників і Сенат Конгресу США 117-го скликання застосувати всі законні способи для «повної та незворотної зупинки будівництва газопроводу» в рамках проєкту «Північний потік-2», а саме - ввести санкції проти всіх учасників російського геополітичного проєкту Nord Stream AG.

Днями стало відомо, що США можуть скасувати санкції, які ввели проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проєкту. Про це написало американське видання Axios з посиланням на джерела з адміністрації Байдена.

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня заявив, що зняття санкцій з СП-2 буде програшем для США та особисто для президента Джо Байдена. Таку ж позицію озвучили та в МЗС України.

21 травня Міністерство фінансів США ввело санкції проти 13 судів і чотирьох організацій з Росії, задіяних у будівництві російського газопроводу «Північний потік-2». Компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2 AG в цьому списку немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: