Північний потік-2: США нагадали Німеччині свою позицію

Читать на русском
У Вашингтоні вчергове нагадали Берліну, що виступають проти будівництва російського газопроводу.
Ентоні БлінкенReuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен в ході зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом нагадав, що Вашингтон «рішуче виступає» проти будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляють пресслужба Держдепу та прес-секретар Держдепу США Нед Прайс.

«Держсекретар заявив, що адміністрація США виступає рішуче проти газопроводу Північний потік-2», - йдеться в заяві прес-служби зовнішньополітичного відомства США.

При цьому, Блінкен і Маас підкреслили важливість трансатлантичного співробітництва перед дестабілізуючою діяльністю Росії, Китаю та Ірану.

Діалог Байдена і Путіна: про що здатні домовитися президентиІдея Байдена щодо зустрічі з Путіним не є жодним чином проявом слабкості або підлаштовуванням під Кремль. Навпаки, Байден в очах американців буде виглядати впевненим лідером.

Також Маас підкреслив важливість координації порядку денного НАТО на період до 2030 року, виведення військ з Афганістану та підтримки України перед обличчям агресії РФ.

Зазначимо, що Блінкен зустрівся з Маасом в кулуарах зустрічі міністрів G7 в Лондоні.

У березні Блінкен вже обговорював з Маасом Північний потік-2 і зазначав, що Вашингтон виступає проти його запуску.

Варто зазначити, що з 2021 року діють нові санкції, прийняті Конгресом США проти російського газопроводу. Зокрема, вони передбачають заборону на участь в проекті компаній, які надають страхові та сертифікаційні послуги.

При цьому, у Німеччині, зі свого боку, неодноразово негативно оцінювали санкції США.

Нагадаємо, що Блінкен назвав умову стабілізації відносин США і Росії.

Раніше стало відомо, що Державний секретар США Ентоні Блінкен виступить за припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2» і постарається донести свою точку зору до Міністра закордонних справ Німеччини Хайко Мааса під час їх зустрічі в Лондоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: