Один з провідних політиків ФРН виступив за добудову «Північного потоку-2»

Читать на русском
Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини назвав дурістю спроби відмови від добудови СП-2
Норберт Вальтер-БорйансReuters

Один з видних німецьких політиків, співголова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Норберт Вальтер-Борйанс висловився категорично проти спроб зупинки російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Найбільшою дурістю було б побудувати руїну трубопроводу довжиною понад 1000 кілометрів. Це було б сигналом, що в майбутніх проєктах не можна покладатися на довгострокове планування», - заявив він в інтерв'ю одному з німецьких видань 22 травня.

Вальтер-Борйанс нагадав, що Німеччина переживає момент індустріальної зміни, відмовляючись від АЕС і вугілля. У цих умовах для подолання перехідного етапу до альтернативної енергетики Німеччина потребує російського газу.

«Ми не хочемо атомної енергії та плануємо ще й відмовитися від вугілля. Але тоді ми не можемо відібрати у себе ще й газ на перехідній стадії... «Північний потік-2» є важливою інвестицією на час перехідного періоду», - підкреслив Вальтер-Борйанс.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій просить Палату Представників і Сенат Конгресу США 117-го скликання застосувати всі законні способи для «повної та незворотної зупинки будівництва газопроводу» в рамках проєкту «Північний потік-2», а саме - ввести санкції проти всіх учасників російського геополітичного проєкту Nord Stream AG.

Днями стало відомо, що США можуть скасувати санкції, які ввели проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проєкту. Про це написало американське видання Axios з посиланням на джерела з адміністрації Байдена.

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня заявив, що зняття санкцій з СП-2 буде програшем для США та особисто для президента Джо Байдена. Таку ж позицію озвучили й в МЗС України.

21 травня Міністерство фінансів США ввело санкції проти 13 судів і чотирьох організацій з Росії, задіяних у будівництві російського газопроводу «Північний потік-2». Компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2 AG в цьому списку немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: