Рада закликала США і ЄС впровадити санкції проти учасників будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском
Верховна рада України просить США і ЄС запровадити санкції за будівництво газопроводу Північний потік-2.
фото з відкритих джерел

ВР просить Палату представників і Сенат Конгресу США 117-го скликання застосувати всі законні способи для «повної і незворотної зупинки будівництва газопроводу» в рамках проекту «Північний потік-2», а саме - запровадити санкції проти всіх учасників російського геополітичного проекту Nord Stream AG.

За відповідну постанову сьогодні, 21 травня, проголосували 292 нардепа.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

У документі парламентарії висловили занепокоєння тим, що представлена 19 травня Державним департаментом США доповідь Конгресу і запропоновані додаткові санкції не передбачають заходи проти ключової компанії учасника «Північного потоку-2» - «Nord Stream AG».

«Ми переконані, що єдиним довгостроковим механізмом забезпечення невикористання Росією «Північного потоку - 2» як енергетичної зброї є повне блокування можливості його завершення і введення в експлуатацію», - йдеться в постанові.

Нагадаємо, днями стало відомо, що США можуть скасувати санкції, які запровадили проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проекту. Про це написало американське видання Axios з посиланням на джерела з адміністрації Байдена.

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня заявив, що зняття санкцій з СП-2 буде програшем для США і особисто для президента Джо Байдена. Таку ж позицію озвучили і в МЗС України.

Пізніше з'явилася інформація, що в Сенат США внесли законопроєкт, який скасовує відмову від санкцій проти Nord Stream 2.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: