Польща впроваджує санкції проти суден, які будують «Північний потік-2»

Читать на русском
Польща почала впроваджувати санкції проти суден, які, на її думку, беруть участь у будівництві російського газопроводу «Північний потік-2».

Польща почала впроваджувати санкції проти суден, які, на її думку, беруть участь у будівництві російського газопроводу «Північний потік-2».

До списку санкцій потрапили два судна - Krebs Geo і Krebs Jet, заявив заступник міністра інфраструктури Польщі Гжегож Вітковський, передає BiznesAlert.

Обидва судна були зареєстровані в Морській палаті міста Гданську.

Вітковський вважає, що об'єкти належать судновласнику із Німеччини, попри те, що ходять під польським прапором. Він додав, що судна останнім часом активізували свою роботу над «Північним потоком-2».

«Ми вирішили розпочати процедуру зняття реєстрації з польського прапора. Щоб Польща не мала ніякого відношення до цих двох суден», - сказав Вітковський.

Він також додав, що всі представлені спецслужбами документи вже вивчені, тому проблем зі скасуванням реєстрації в Морський палаті не має бути.

Раніше американські сенатори-демократи Роберт Менендес (від штату Нью-Джерсі) і Джин Шахін (від штату Нью-Гемпшир) направили листа держсекретареві Ентоні Блінкену із закликом прискорити впровадження нових санкцій проти трубопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: