Справа Шеремета: Зеленський висловився про можливість відставки Авакова

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відповів на питання, чи можлива відставка глави МВС Арсена Авакова у разі виправдання підозрюваних у справі Шеремета.
Володимир Зеленськийскріншот з трансляції

Президент України Володимир Зеленський відповів на питання, чи можлива відставка глави МВС Арсена Авакова в контексті того, як просувається розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це президент розповів під час великої пресконференції, присвяченій другій річниці його президентства в четвер, 20 травня, в Києві.

Пресконференція Зеленського: головні тезиПресконференція Володимира Зеленського 20 травня 2021 року. Всі головні тези в онлайні Слово і діло.

Зокрема, президенту задали питання - чи можлива відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в разі виправдання підозрюваних у справі Шеремета.

«Це складне питання. Якщо засудили незаконно, то я буду серйозно говорити з міністром, чи може він залишитися ... немає. І він це знає», - заявив Зеленський.

У президента також запитали: чи знає він особисто, хто вбив Шеремета.

«Я не знаю. На жаль. Якщо б я знав, ці люди б відповіли за законом», - сказав Зеленський.

Президент також розповів ЗМІ, що переписується з підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яною Дугар. На доказ він продемонстрував особисте листування в своєму телефоні одному з журналістів. Подробиці теми спілкування Зеленський не уточнював, однак сказав, що якби вважав її причетною до вбивства, то ніякого спілкування бути б не могло.

Відзначимо, у червні 2020 року Зеленський заявив, що вважає главу МВС Арсена Авакова найкращим міністром, незважаючи на протестні акції за його відставку.

Нагадаємо, 30 квітня Шевченківський суд Києва звільнив з-під варти підозрюваного у вбивстві журналіста Шеремета Андрія Антоненка. Йому змінили запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Антоненко пробув під арештом понад 500 днів.

Раніше під домашній арешт відпустили інших підозрюваних - Юлію Кузьменко та Яну Дугар.

Президент України Володимир Зеленський 20 травня проводить пресконференцію з нагоди свого дворічного перебування на посаді. Захід проходить на території ДП «Антонов».

«Слово і діло» веде текстову онлайн-трансляцію прес-конференції Зеленського.

Ми також підвели підсумки пресконференції 20 травня 2020 року - які обіцянки Зеленський виконав, а які провалив.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: