Суд не буде допитувати Зеленського та Авакова у справі Шеремета

Читать на русском
Суд відмовив у задоволенні клопотанні сторони захисту щодо допиту чинних та колишніх високопосадовців у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.
Фото з відкритих джерел.

Шевченківський районний суд міста Києва відмовив у задоволенні клопотанні сторони захисту щодо допиту чинних та колишніх високопосадовців у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Захист просив допитати президента, міністра внутрішніх справ та колишнього генпрокурора.

Про це заявила головуюча суддя Оксана Голуб на сьогоднішньому судовому засіданні.

Україна повинна побачити справжніх вбивць Шеремета – ЗеленськийПрезидент Володимир Зеленський заявив, що вбивство журналіста Павла Шеремета - це ганьба для України.

Сторона захисту пояснювала, що Володимира Зеленського, Арсена Авакова та Руслана Рябошапку необхідно допитати щодо обставин, про які вони дізналися у цій справі.

Водночас щодо допиту інших посадовців, серед яких працівники поліції, які є слідчими чи понятими, які брали участь у тих чи інших діях, суд буде визначатися після дослідження матеріалів справи.

Зазначимо, сторона захисту просила допитати Зеленського та Авакова після того, як вони публічно продемонстрували детальну обізнаність про справу Шеремета. Однак згідно з законодавством, ні Зеленський, ні Аваков не мають доступу до матеріалів справи.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув у результаті вибуху автомобіля 20 липня 2016 в Києві. У його вбивстві підозрюють медсестру Яну Дугар, лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, музиканта Андрій Антоненка (Riffmaster) та подружжя Інна і Владислава Грищенків.

За даними слідства, затриманий Андрій Антоненко вирішив створити групу, щоб в її складі скоїти вбивство Шеремета. Надалі він залучив до організації Кузьменко, військовослужбовця за контрактом Яну Дугар та інших людей. У підозрі відзначається, що діяльність групи здійснювалася з чітким розподілом функцій, а Антоненко був її керівником.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: