В Офісі генпрокурора розповіли, чи оскаржуватимуть рішення щодо запобіжного заходу Медведчуку

Читать на русском
В ОГПУ кажуть, що приймуть рішення про оскарження рішення суду після того, як отримають на руки повний текст судової постанови
Офіс генпрокурора УкраїниДумська

В Офісі генерального прокурора України поки що не знають, чи будуть вони подавати апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва щодо запобіжного заходу народному депутату Віктору Медведчуку. Суд відмовився задовольняти клопотання обвинувачення про взяття нардепа під варту.

Про це заявили в пресслужбі ОГПУ, повідомляє РБК-Україна.

В ОДПУ кажуть, що приймуть рішення про оскарження рішення суду після того, як отримають на руки повний текст судової постанови щодо обрання запобіжного заходу Медведчуку.

«Після отримання повного тексту рішення та вивчення всіх мотивів суду, буде прийнято рішення про його оскарження», - зазначили в ОДПУ.

Віктор і його країна. Колонка Леоніда ШвецяПри всіх своїх видатних якостях буквально кінематографічного лиходія Віктор Медведчук являє собою типову фігуру українського політика від бізнесу і бізнесмена від політики.

Нагадаємо, 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Їх підозрюють за трьома епізодами:

Перший стосується Кримського газового родовища «Глибоке» на шельфі Чорного моря. За версією слідства, Медведчук і Козак у 2015 році (після анексії Криму) допомогли РФ перереєструвати родовище для видобутку там корисних копалин.

Другий епізод підозри стосується передачі Медведчуком до Росії даних про місцезнаходження секретного військового підрозділу ЗСУ в Криму. Третій епізод підозри-створення організації «Промінь», яка займається українцями, які їдуть працювати та вчитися в РФ.

11 травня в київському будинку Медведчука СБУ провела обшуки. Також обшуки пройшли й в офісі ОПЗЖ.

12 травня Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора, де ознайомився з підозрою, пред'явленою йому Генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Сам політик назвав справу проти себе політичною і незаконною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: