Медведчуку в Офісі генпрокурора вручили копію підозри

Читать на русском
Віктор Медведчук заявив, що ознайомився з підозрою, яку пред'явила йому генеральний прокурор України.
Віктор Медведчукфото РБК-Україна

Нардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук заявив, що ознайомився з підозрою, пред'явленою йому генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Про це Медведчук повідомив після того, як вийшов з Офісу генпрокурора у середу, 12 травня.

Справа Медведчука: що буде з нардепом після підписання підозри про держзрадуЩо буде з Віктором Медведчуком і яку вагу має підписана підозра про держзраду, читайте в матеріалі Слово і діло.

За словами нардепа, прокурори дали йому ознайомитися з копією підозри, але оригінал не вручили.

«Я ознайомився і взяв копію...Підозру надіслано поштою до секретаріату Верховної ради і за домашньою адресою. Ні в одному, ні в іншому місці цієї підозри не було», - сказав Медведчук.

Адвокат Медведчука Богдан Коваль уточнив, що підозру пред'явлено за ст.111 і ст. 438 ККУ (держзрада і порушення звичаїв війни). За його словами, прокурори вручили примірник повідомлення про підозру і дали захисту три години ознайомлення з матеріалами справи.

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Медведчуку, швидше за все, відбудеться у четвер, 13 травня, додав Коваль.

Нагадаємо, 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

У київському будинку нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, проти якого ввела санкції Рада нацбезпеки, СБУ провела обшуки. Обшуки пройшли і в офісі ОПЗЖ.

Сьогодні, 12 травня, Медведчук прибув на допит до Офісу генпрокурора.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: