Справа Медведчука: Офіс генпрокурора проситиме безальтернативного арешту

Читать на русском
В Офісі генпрокурора проведено процесуальні дії з підозрюваним народним депутатом України Віктором Медведчуком.

В Офісі генпрокурора проведено процесуальні дії з підозрюваним народним депутатом України Віктором Медведчуком.

Про це повідомляє пресслужба відомства 12 травня.

Справа Медведчука: що буде з нардепом після підписання підозри про держзрадуЩо буде з Віктором Медведчуком і яку вагу має підписана підозра про держзраду, читайте в матеріалі Слово і діло.

За інформацією, нардепу було повідомлено про підозру 11 травня 2021 року у порядку та спосіб, передбачений КПК України. У зв’язку з цим він набув статусу підозрюваного саме з цієї дати.

Цього ж дня його було викликано для проведення слідчих та процесуальних дій саме у статусі підозрюваного. Після його прибуття до Офісу Генерального прокурора, на вимогу народного депутата та його захисників, їм було надано примірник врученого 11 травня 2021 року повідомлення про підозру для ознайомлення, з метою забезпечення права на захист.

«Також підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою», - повідомили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

У київському будинку нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, проти якого ввела санкції Рада нацбезпеки, СБУ провела обшуки. Обшуки пройшли і в офісі ОПЗЖ.

Сьогодні, 12 травня, Медведчук прибув на допит до Офісу генпрокурора.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: