Підозра для Медведчука стала підсумком багатомісячної роботи – депутат

Читать на русском
За його словами, далі у справі варто чекати обвинувального висновку від Служби безпеки України, який розглядатиме суд.
Денис МонастирськийСлуга народу

Підозра для народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука та його співпартійця Тараса Козака готувалася протягом багатьох місяців. У цій справі зібрані обґрунтовані докази.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, народний депутат від «Слуги народу» Денис Монастирський в ефірі каналу «Україна 24».

«До підозри панам Медведчуку і Козаку готувалися досить довго. За моєю інформацією, мова йшла мінімум про рік або півріччя тих невідкладних слідчих дій, які проводили органи СБУ і співробітники офісу генпрокурора. Під цією підозрою є достатньо обґрунтовані докази, які ми зможемо побачити, коли буде публічний суд», - зазначив нардеп.

Справа Медведчука: що буде з нардепом після підписання підозри про держзрадуЩо буде з Віктором Медведчуком і яку вагу має підписана підозра про держзраду, читайте в матеріалі Слово і діло.

За його словами, далі у справі варто чекати обвинувального висновку від Служби безпеки України, який розглядатиме суд.

«Як швидко це відбуватиметься, залежить від ситуації в конкретному суді, куди справа потрапить. Але можна говорити точно, що правоохоронні органи відпрацювали позитивно. Ці звинувачення ляжуть в основу обвинувального акту», - переконаний нардеп.

Нагадаємо, 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

У Київському будинку нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, проти якого ввів санкції РНБО, СБУ провела обшуки. Також обшуки пройшли й в офісі ОПЗЖ.

12 травня Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора, де ознайомився з підозрою, пред'явленою йому Генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: