Зеленський відкриє Форум «Україна 30. Безпека країни», вже відома дата

Читать на русском
Форум відкриє Президент України - Верховний головнокомандувач Збройних сил Володимир Зеленський. Він розповість про основні засади Стратегії національної безпеки України.
фото: Офіс президента

У вівторок, 11 травня, розпочинається Всеукраїнський форум «Україна 30. Безпека країни», який триватиме три дні.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на організаторів форуму.

«В рамках заходу ключові представники української влади, Збройних сил України, СБУ, МВС, міжнародних партнерів обговорюватимуть Стратегію національної безпеки держави, боєздатність української армії, а також аспекти внутрішньої безпеки, за яку відповідає Міністерство внутрішніх справ», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Форум відкриє Президент України - Верховний головнокомандувач Збройних сил Володимир Зеленський. Він розповість про основні засади Стратегії національної безпеки України.

При цьому, слово матимуть керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін, посол ЄС в Україні Матті Маасікас, секретар РНБО Олексій Данілов, голова Служби безпеки Іван Баканов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Другий день буде присвячений темі національної безпеки у сфері оборони та ролі Збройних сил України. Зокрема, реформуванню ЗСУ та оборонно-промислового комплексу за стандартами НАТО та боєздатності військового резерву. З виступами вийдуть міністр оборони Андрій Таран та головнокомандувач України Руслан Хомчак. В сесіях братимуть участь керівники окремих родів військ, говоритимуть про готовність до захисту держави.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відкриє третій день Форуму. Головна тема цього дня - внутрішня безпека держави та захист її кордонів.

У сесіях братимуть участь голова Національної поліції України Ігор Клименко, заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров, перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк, начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

«Говоритимуть про виклики безпекового середовища та перспективи їх подолання, підвищення спроможностей у сфері цивільного захисту та громадської безпеки, а також про безпеку кордонів, міграційні процеси і міжнародне співробітництво», - поінформували організатори заходу.

Нагадаємо, що Зеленський та президент Латвії підписали декларацію про європейську перспективу України.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня пам'яті і примирення.

Напередодні у Зеленського розповіли про результати візиту Блінкена.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: