Вибори-2019: Аваков провалив обіцянку покарати порушників виборчого законодавства

Читать на русском
Арсен Аваков не впорався з обіцянкою покарати порушників виборчого законодавства на виборах-2019.
Слово і діло

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виконав обіцянку покарати всіх порушників законодавства на виборах в 2019 році.

Обіцянку Аваков давав в серпні 2019-го, нагадує «Слово і діло».

«Ефективність розслідування цих кримінальних справ є превенцією на наступні вибори. Принцип невідворотності покарання буде застосовано до всіх осіб. Порушник понесе передбачену законодавством відповідальність», – заявив міністр.

У Національній поліції України «Слово і діло» повідомили, що в рамках передвиборчої президентської кампанії в 2019 році правоохоронці розпочали 436 кримінальних проваджень, прямо або побічно пов'язаних із порушенням виборчого законодавства. З цієї кількості справ 55 було направлено до суду.

У ході передвиборчої парламентської кампанії поліція розпочала 583 кримінальних провадження, пов'язаних з порушенням виборчого законодавства. До суду відправили 88 проваджень.

Таким чином, після виборів минуло два роки, а прогрес у розслідуванні порушень виборчого законодавства невеликий: лише шосту-сьому частину справ направили до суду. Навряд чи такі показники послужать превенцією проти порушень на наступних виборах. Обіцянку глави МВС вважаємо невиконаною.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області поліція розпочала 17 кримінальних проваджень за результатами довиборів у Верховну раду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: