У Зеленського розповіли про результати візиту Блінкена

Читать на русском
В Офісі президента розповіли про результати візиту в Україну Державного секретаря США Ентоні Блінкена.

В Офісі президента розповіли про результати візиту в Україну Державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Про це розповів радник голови ОП Михайло Подоляк, йдеться в повідомленні пресслужби ОП.

У Зеленського назвали візит дуже змістовним і насиченим.

«Перед цим візитом було багато коментарів про те, що у приїзду держсекретаря США в Україні буде більш символічне значення в контексті міжнародної політики і зустрічі між президентами США і Росії, яка готується. Але насправді формат перебування делегації США в Києві показав, що це не просто про щось символічне. Це був дуже змістовний і насичений візит. Важливо, що держсекретар США зустрічався із представниками України на всіх рівнях - від найвищого політичного - із президентом Володимиром Зеленським - до громадського рівня. Це свідчить про те, що наше суспільство в цілому має і буде мати щиру і системну підтримку з боку Сполучених Штатів», - заявив Подоляк.

У той же час, за його словами, ключовий зміст переговорів у Києві - безпека. Українська сторона почула дуже важливі речі.

«Президент Володимир значаємо і шляхи для усунення цих ризиків. Америка дуже активно підтримує і нашу державну і громадськуЗеленський і держсекретар США однаково бачать ризики, які є сьогодні. Спільно ж ви трансформацію, яка забезпечить повноцінне приєднання України до Євросоюзу та НАТО. Зрозуміло, що погляд на певні деталі ще вимагає додаткового з'ясування та іноді узгодження, але напрямок нашої трансформації, її ключові елементи - все не просто вітається на Заході, а й ми отримуємо дієву допомогу і діємо спільно. Наприклад, в питанні деолігархізації. Це фундаментальний процес, розпочатий Володимиром Зеленським. Це змінить Україну докорінно, нарешті забезпечивши умови для стабільного економічного зростання і стійкості державних інститутів», - додав радник глави ОП.

У цьому процесі, зазначив Подоляк, як і в багатьох інших, Україна з Америкою - союзники. І це було чітко засвідчено на переговорах в Києві.

Нагадаємо, сьогодні в Києві з візитом перебуває держсекретар США Ентоні Блінкен. Він уже провів переговори з главою МЗС України, предстоятелем ПЦУ і президентом Володимиром Зеленським.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: