У Зеленського запропонують Путіну зустрітися в Єрусалимі або Відні – ЗМІ

Читать на русском
Зустріч Зеленського і Путіна. Україна запропонує для переговорів Єрусалим або Відень. Варіант зустрічі у Ватикані буде реалізувати складніше.
колаж 24tv.ua

Українська сторона розглядає для проведення зустрічі президента Володимира Зеленського та Володимира Путіна Єрусалим, а також столицю Австрії Відень.

Про це з посиланням на своє джерело повідомляє НВ у четвер, 29 квітня.

Піти без втрат: чого чекати від переговорів між Зеленським і ПутінимПереговори між президентами Зеленським і Путіним можуть не виправдати очікувань українського глави держави.

За інформацією співрозмовника видання, дипломатичні канали вже почали узгодження порядку денного і місця майбутнього саміту. Активна фаза підготовки зустрічі президентів Зеленського і Путіна почнеться після травневих свят.

«У (прем'єра Ізраїлю Біньяміна) Нетаньягу довірчі відносини з нами і з Росією. Тому Єрусалим - хороший варіант. Є й інший - Відень. Обидва місця по-своєму підходять з точки зору безпеки, так і гарантування рівноправності сторін», - цитує видання слова співрозмовника.

Також він прокоментував інформацію про можливу зустріч президентів у Ватикані.

«Зараз ЗМІ активно обговорюють, що ми запропонували Ватикан, але це була відповідь на питання італійських журналістів: чи міг би Ватикан стати таким місцем. Теоретично, звичайно, міг. Фактично, реалізувати складніше», - пояснило джерело.

Крім того, співрозмовник висловився з приводу повідомлень у російських ЗМІ, що після згоди Путіна провести переговори десь ще, крім Москви, Зеленському була запропонована дата 9 травня.

«Це робиться у пропагандистських цілях. 9-го або на іншу дату, до Москви, Зеленський навряд чи погодиться. Ми не будемо реагувати», - додало джерело.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica заявив, що вважає Ватикан оптимальним місцем для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Раніше Зеленський запропонував Путіну зустрітися на Донбасі. У відповідь Путін заявив, що відносини між країнами можна обговорити у Москві. При цьому у Зеленського не мають наміру запрошувати Путіна до Києва.

Також повідомлялося, що Зеленський вже доручив голові ОПУ Андрію Єрмаку готувати їхню зустріч з Путіним.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: