У Путіна прокоментували ідею Зеленського про зустріч у Ватикані

Читать на русском
Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російська сторона поки не отримувала офіційної пропозиції президента України Володимира Зеленського про зустріч з Путіним у Ватикані.
Фото: rusplt.ru

Російська сторона поки що не отримувала офіційної пропозиції від президента України Володимира Зеленського провести зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним у Ватикані.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає російський Інтерфакс.

Зустріч Зеленського і Путіна: що на даний момент відомо про можливі переговориЗеленський і Путін намагаються домовитися про двосторонню зустріч. Все, що про це відомо, зібрало Слово і діло.

«Президент Зеленський сказав, що це могло б бути ідеальним місцем для зустрічі. Звичайно, про це поки офіційно не знає ні Ватикан, якщо ми правильно розуміємо, ні російська сторона. Ми поки не отримували ніякої офіційної інформації про те, що конкретизовано і сформульовано таку пропозицію», - сказав він.

При цьому Пєсков не зміг відповісти, чи готовий Путін їхати у третю країну для зустрічі із Зеленським.

За його словами, «поки слід виходити з того, що говорити з Росією про справи Донбасу потрібно в рамках Мінської четвірки, як про це сказав раніше Путін».

«Сам Путін зазначив, що у разі готовності говорити щодо двосторонніх відносин, він буде радий бачити президента Зеленського у Москві. Інших поки конкретних формулювань ми не бачили», - додав Пєсков.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica заявив, що вважає Ватикан ідеальним місцем для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити війну на Донбасі.

Раніше Зеленський запропонував Путіну зустрітися на Донбасі. У відповідь Путін заявив, що відносини між країнами можна обговорити у Москві. При цьому у Зеленського не мають наміру запрошувати Путіна до Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: