Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані

Читать на русском
Зеленський вважає, що зустріч з президентом Володимиром Путіним відбудеться. Український глава держави запропонував провести її Ватикані.

Президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч з президентом Володимиром Путіним відбудеться. Український глава держави запропонував провести її у Ватикані.

Про це український президент повідомив в інтерв'ю італійському виданню la Repubblica.

Місія нездійсненна: за яких обставин зможуть зустрітися Зеленський та ПутінЧому і для чого українська сторона сподівається на зустріч із президентом РФ, і чи можуть бути точки дотику для діалогу між Росією та Україною – аналізував політолог Олександр Радчук.

Про конкретну локацію сторони поки не домовлялись. Проте, на думку Зеленського, ідеальним місцем може стати Ватикан – адже тут доречно говорити про діалог та мир.

Також президент додав, що Україна наполягатиме на питаннях про кроки досягнення миру.

«Відповіді на них отримаємо, на мою думку, відразу після того, як почнуться прямі консультації між Офісом Президента та Адміністрацією президента Росії. Зі свого боку я надав всі розпорядження щодо організації консультацій керівникові ОП Андрію Єрмаку», - цитує його ОПУ.

Нагадаємо, Зеленський дав доручення керівнику ОПУ Андрію Єрмаку організувати його зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

Раніше Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустрітися у будь-якій точці Донбасу, де зараз йде війна.

Путін заявив, що готовий прийняти Зеленського у Москві, якщо він хоче обговорити двосторонні відносини.

Пізніше глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що запрошувати Путіна на зустріч до Зеленського в Київ не планують, оскільки вважають це некоректним.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: