Папа Римський готовий бути посередником на зустрічі Зеленського та Путіна

Читать на русском
Папа Римський Франциск готовий бути посередником при зустрічі президента України Володимира Зеленського з його російським колегою Володимиром Путіним.
Слово і діло

Дипломат Ватикану кардинал Леонардо Сандрі заявив, що Папа Римський Франциск готовий бути посередником на зустрічі президента України Володимира Зеленського з його російським колегою Володимиром Путіним.

«Конгрегація (Конгрегація Східних церков - виконує функції дипломатичного відомства Ватикану - ред.) не знає про зустріч президентів України та Росії, але вірить, що посередництво Святого Престолу все-таки може відбутися після роботи Мінської групи. Водночас, Сандрі стверджує, що Папа Франциск міг би взяти участь у цьому (зустрічі Зеленського і Путіна - ред.), як він це вже зробив, щоб допомогти примиренню, в інших випадках», - пише La Reppublica.

Зустріч Зеленського і Путіна: що на даний момент відомо про можливі переговориЗеленський і Путін намагаються домовитися про двосторонню зустріч. Все, що про це відомо, зібрало Слово і діло.

Сандрі, який часто відвідує Україну, додав що «коли просять допомоги сприяти миру та примиренню, Святий Престол ніколи не відступає».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica заявив, що вважає Ватикан ідеальним місцем для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити війну на Донбасі.

Раніше Зеленський запропонував Путіну зустрітися на Донбасі.

У відповідь Путін заявив, що відносини між країнами можна обговорити у Москві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: